Hilton lansira novi hotelski brend za štedljive turiste

Foto: Avtosha/Pixabay.com

Američki hotelski lanac Hilton najavio je lansiranje novog hotelskog brenda, koji će se fokusirati na štedljivije turiste, spremne da plate od 75 do 90 dolara za noćenje.

Novi Hiltonov brend, pod nazivom “Tru”, trebalo bi da bude konkurent lancima kao što su “Komfort in”, “Ferfild in” i “La kinta”, prenosi agencija AP.

Iz kompanije Hilton, u čijem je vlasništvu preko 4.500 hotela širom sveta, poručuju da 40 odsto tražnje za hotelskim sobama dolazi upravo iz ovog cenovnog segmenta, kao i da mnogi niskotarifni hoteli nude “nedosledne proizvode i uslugu”, što će Hiltonu omogućiti da izgradi poverenje među mlađim turistima, čija je potrošnja ograničena.

Iako Hiltonovi luksuzni hoteli beleže najvišu stopu popunjenosti, taj rast je u protekloj godini usporio. Istovremeno, niskotarifni hoteli su registrovali dvoprocentni rast popunjenosti i šestoprocentno povećanje prihoda po raspoloživoj sobi, navodi agencija AP.

Najnoviji hoteli Hiltona će imati 98 soba, a kako poručuju iz kompanije, sobe će biti drugačije.

Kako navodi AP, u sobi ne treba očekivati ormar, pošto će umesto njega postojati otvoren prostor sa vešalicama i kukama na zidu.

(Tanjug)

Ostavite komentar