U trendu

Holandski Rojal de Heus kupio ćuprijsku Komponentu

Holandska kompanija Rojal de Heus potpisala je ugovor o kupovini Fabrike hrane za životinje Komponenta iz Ćuprije koja će posle obnavljanja proizvodnih linija početi da radi do kraja 2018. godine.

Komponenta je osnovana 1994. godine i godišnje je proizvodila 70.000 tona stočne hrane, ali je otišla u stečaj.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je rekao da je bivši vlasnik dugo pregovarao sa holandskim partnerima.

„Lokalna samouprava je podržala nastojanja da kompanija De Heus dodje u Ćupriju“, rekao je on i dodao da se sada rešavaju problemi koji su nasledjeni pre svega iz vremena privatizacije, a reč je o fabrikama Kompresor, Velmortrans, Mladost, Dobričevo, Komponenta, a uskoro i Ravanica.

Po rečima menadžmenta te kompanije prednost fabrike hrane u Ćupriji je njena geografska pozicija jer je lako snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribucija hrane na Kosovu, Makedoniji i u Albaniji.

Fabrika u Ćupriji će biti potpuno renovirana, a proizvodna linija opremljena najsavremenijom tehnologijom. Očekuje se da će ta investicija biti završena do kraja 2018. godine.

Kompanija Rojal de Heus u Srbiji im fabriku i u Šapcu gde su takodje planirane investicije, tako da će oba postrojenja imati kapacitet od 260.000 tona godišnje proizvodnje.

Holandska kompanija posluje u više od 60 zemalja i jedan je od 15 najvećih snabdevača stočnom hranom u svetu.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar