U trendu

HORES: Omogućiti rad hotelskih restorana do 21 čas

BEOGRAD – Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) zatražilo je da se hotelskim restoranima 31. decembra i 1. januara omogući rad do 21 čas za goste u hotelima.

Odluku Kriznog štaba da ugostiteljski objekti mogu da rade 31. decembra i 1. januara do 18 časova juče je potvrdila Vlada Srbije.

HORES u saopštenju navodi da je juče uputio molbu Kriznom štabu, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija da hitno preispitaju ovakvu odluku, kako bi se omogućilo da za goste hotela hotelski restorani mogu da rade do 21 čas.

HORES navodi da je posle konsultacija sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zatražio od nadležnih inspekcija tumačenje da li se odluka Kriznog štaba odnosi i na restorane u hotelima, s obzirom na to da se večera servira od 18 do 21 čas, kako je prethodnom odlukom Krizni štab propisao.

Kažu da bi jučerašnjom odlukom Vlade restorani u hotelima radili najkasnije do 18 časova, i posle tog vremena, bi jedino kroz uslugu rum servisa i dostavljanjem lanč paketa, mogli da usluže večeru.

Navode da najveći broj hotela nije u prilici da se za tako kratko vreme ni tehnički ni organizaciono pripremi.

Takođe kažu da su gosti hotela uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada niti hoteli mogu da adekvatno usluže, niti da gosti dobiju plaćenu uslugu, onako kao je to ponudom dogovoreno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.