Hoteli u kojima je deci zabranjen ulaz

Foto: nathanhill0070/Pixabay.com

Možda na prvi pogled izgleda pomalo kontroverzno, ali sve više hotela širom sveta nudi child-free (bez dece) aranžmane. Kao što i sam naziv govori, radi se o hotelima u kojima je deci ulaz zabranjen.

Radi se o sve prisutnijem trendu koji se možda neće svideti nekim mamama i tatama, ali za sve one koji tokom odmora ne žele da slušaju urlikanje dece i roditelja koji ih nervozno upozoravaju da se smire, child-free hoteli su sve ono što su oduvek hteli.

Još pre nekoliko godina na društvenim mrežama vodile su se žestoke rasprave između roditelja koji se iz nekog razloga politiku hotela nazivali diskriminacijom, i turista koji potpuno podržavaju zabrane koje su u nekim hotelima stupile na snagu, smatrajući da se radi o privlačenju određene grupe klijenata i stvaranju poslovnog okruženja nalik onom u barovima ili teretanama.

Stav onih koji ovu ideju podržavaju jeste da nemaju problema sa decom već roditeljima koji su svoje mališane razmazili i naučili ih da im je sve dopušteno, što ih pretvara u najobičniju smetnju od koje jednostavno žele da se distanciraju tokom odmora.

Pre tri godine objavljena je i lista top hotela u kojima se može uživati bez cike i galame, a članak je izazvao i niz reakcija onih koji smatraju da bi sličan uspeh mogli da ponove i avionski letovi bez dece (postoje već i slični restorani u koje ne smeju da uđu roditelji sa decom).

Međutim, ovi hoteli ne privlače samo odrasle parove bez dece već i roditelje koji su decu ostavili kod bake i deke i ne žele da im odmor upropaste tuđa deca, prenose mediji.

 

2 komentara

Ostavite komentar

Oznake