U trendu

HR: Otvorena nova ACI marina Rovinj

ROVINJ – Najveća investicija u istoriji hrvatske kompanije za nautički turizam ACI, nova marina u Rovinju u koju je uloženo više od 150 miliona kuna (oko 22 miliona evra), otvorena je danas na prigodnoj svečanosti na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković kao i više ministara.

ACI marina Rovinj ujedno je i jedna od najvećih u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, a smeštena je neposredno uz nedavno otvoreni Grand hotel Park, najluksuzniji takav objekat na ovom delu Jadrana, prenela je Hina. Marinu čine dva lučka bazena, jedan za plovila u tranzitu, a drugi za plovila na godišnjem vezu. To je ukupno 196 vezova za prosečnu dužinu plovila od 17 metara, uz mogućnost smeštaja na godišnji vez plovila do 35 metara dužine i plovila u tranzitu znatno veće dužine.

Uz premijera Plenkovića, svečanom otvaranju nove marine prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Kapeli, kao i ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković.

„To će sigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, koja je od naših županija jedna od nosilaca hrvatskog turizma, istakao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.