U trendu

HTEC akvizirao WaySeven-Banja Luka regionalni IT centar

BANJA LUKA – HTEC Group, koja ima kancelariju i već dve godine uspešno posluje u Banja Luci, akvizirala je kompaniju WaySeven, koja svoje usluge pruža klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.

Globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, HTEC saopštio je da će ovom akvizicijom tehnološke kompanije WaySeven dodatno osnažiti svoj tim u Banja Luci i približiti se brojki od 200 zaposlenih.

Ocenjeno je da je postignuti dogovor rezultat zajedničke vizije obe kompanije, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svetske startape i korporacije.

Prema rečima direktora inženjerstva i HTEC kancelarije u Banja Luci Bojana Šukala cilj je da postanu najbolja tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i šire.

„HTEC je prišao WaySeven timu jer smo prepoznali da kompanija neguje vrednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mestu zadovoljstvo i napredak zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju te očekujemo još ozbiljnije svetske projekte u budućnosti“, rekao je on.

Akvizicija je u mnogo čemu važna za WaySeven jer njihovim IT stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najzanimljivijih kompanija na svetskom nivou.

Generalni direktor i jedan od osnivača WaySeven Goran Gašić rekao je da su pažljivo razmatrali priliku i prednosti koje ona možee doneti njihovom poslovnom ekosistemu, partnerima, klijentima, kolegama i zaposlenima.

„Siguran sam da smo doneli pravu odluku udruživši snage i talente sa HTEC grupom. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banja Luke i uzdignemo ga na nivo koji je imala pre 90-ih, kada je samo kompanija Čajavec zapošljavala preko 2000 inženjera“, rekao je on.

Dodao je da dobra akademska osnova postoji, da su tu pametni i sposobni mladi ljudi koji žele da ostanu u svom gradu.

„Na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar Istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni“, rekao je on.

Dve kompanije će nastaviti da pružaju inženjerske usluge klijentima širom sveta, oslanjajući se na inovativnost, kreativnost i inženjersko iskustvo iz Silicijumske doline koje je HTEC, ali i WaySeven, i do sada implementirao radeći sa najmodernijim svjetskim organizacijama.

HTEC Group je globalna kompanija osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku i lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji te 16 tehnološkorazvojnih centara u Jugoistočnoj Evropi.

HTEC timovi eksponencijalno rastu pa u regionu trenutno imaju preko 1700 zaposlenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar