U trendu

Huawei connect 2020: Povećanje efikasnosti za 67 odsto

ŠANGAJ – Kompanija Huawei uspela je tokom globalne pandemije virusa kovid da za samo šest meseci poveća efikasnost proizvodnje za 67 odsto, a da sam proizvodni proces skrati za više od 50 odsto, istaknuto je danas na vodećem, godišnjem događaju ove kompanije, pod nazivom Huawei connect 2020.

U ovom trenutku Huawei, kako je navedeno, ima 100 spremnih rešenja, zasnovanih na različitim scenarijama, a čiji je cilj da omoguće veće benefite i kreiranje dodatne vrednosti.

Član odbora i predsednik Enterprise BG Huawei Peng Zhongyang naglasio je da je potrebno da se kompanije fokusiraju na potrebe i želje korisnika i na taj način da kreiraju rešenja, koja će biti zasnovana na realnim scenarijama sinergije pet ključnih tehnoloških oblasti, koje kreiraju digitalni ekosistem više vrednosit.

„Vrhunsku tehnologiju, industrijsku ekspertizu i realizaciju neophodno je integrisati u celinu, a teoriju pretvoriti u realnost, uz konstantna istraživanja i inovacije,“ kazao je Peng.

Digitalni ekosistem je od ključne važnosti za digitalnu budućnost, navodi se u saopštenju ove kompanije povodom konferencije, koja je juče otvorena u Šangaju, i naglašava da je suština posla u digitalnoj eri „povećanje kolača“ kako bi se ostvarila win-win situacija.

Huawei predlaže izgradnju trodimenzionalnog digitalnog ekosistema u obliku kocke, gde prva dimenzija cilja budućnost digitalizacije, sa uvidima u to koje potrebe nisu trenutno zadovoljene među brojnim odabranim scenarijima u različitim industrijama, druga služi identifikovanju različitih sposobnosti i veština partnera, kako bi se one u potpunosti iskoristile, a treća dimenzija predstalvja razvijanje višestrukih poslovnih modela i oblika saradnje sa ciljem pravljenja i deljenja vrednosti zajedno. Najznačajnije tehnološke inovacije Huawei, kako je naveo Peng, koje su realizovane u prethodnom periodu, su Logistički centar u Dongguanu, pretvaranje rudnika uglja u digitalne strukture, Malanshan Video Cultural Creative Industrial Park i aerodrom u Šenženu, kao pionir digitalne transformacije.

U logističkom centru u Dongguanu sprovedena je polugodišnja transformacija koja je, uz pomoć automatizovane opreme i inteligentnih algoritama, efikasnost proizvodnje podigla za 67 odsto, dok je proces proizvodnje skraćen za 50 odsto. Kada je reč o pretvaranju rudnika uglja u digitalne strukture, Huawei je sa više od deset različitih scenarija uspeo da transformiše pogone u pametne i digitalne.

U slučaju Malanshan Video Cultural Creative Industrial Park ova kompanija je u saradnji sa klijentima kreirala cloud platformu koja je dovela do celokupne digitilizacije proizvodnog procesa, montaže, skladištenja i postprodukcije, kao i skraćivanje ovih procesa za 30 odsto, a smanjenje troškova za 20 odsto.

A kada govorimo o digitalizaciji aerodroma u Šenženu, u 2019. Huawei je pomogao da se smanji broj putnika koji koriste šatl autobuse za 2,6 miliona, a time da poveća efikasnost bezbednosnih promena za 60 odsto.

Inače, Huawei Connect 2020 je vodeći događaj koji ova kompanija svake godine organizuje za globalnu ICT industriju i održava se u Šangaju od 23. do 26. septembra.

Učesnici će, kako navode, imati priliku da se povežu sa liderima, istraže poslovne prilike sa potencijalnim klijentima i partnerima, razmene ideje sa vrhunskim stručnjacima i saznaju više o ICT inovacijama i tehnologijama kao što su cloud, veštacka inteligencija i 5G mreža.

U okviru onlajn konferencije biće organizovane i specijalne dvodnevne virtuelne izložbe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.