U trendu

I ove godine Međunarodni Sajam visokokvalitetne hrane

BEOGRAD – Srpski i proizvođači hrane iz regiona imaće priliku da predstave svoje proizvode inostranim kupcima na Međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane – Belgrade Food Show 2019., koji će u oktobru, po drugi put, biti održan u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Na ovogodišnoj manifestaciji očekuje se učešće 100 najboljih srpskih i regionalnih proizvođača hrane visoke vrednosti.

Oni će na Sajmu imati priliku i da od najboljih domaćih i svetskih stručnjaka. saznaju sve o najvažnijim svetskim trendovima prehrambene industrije, kao i o načinima za unapređenje poslovanja.

Predstavnik Asocijacije za promociju srpske hrane Miloš Pejčinović rekao je na konferenciji za novinare da treba raditi više na tome da se izgradi brend i imidž Srbije na polju prehrambene industije.

„Postoje veliki potencijali koji su neiskorišćeni. Jedan od takvih je potencijal visoko kvalitetna hrane. Mnogo može da se uradi na tom polju“, kaže Pejčinović.

Naveo je da su rezultati prošlogodisnsjeg sajma bili odlični, da je bilo 80 izglagača, 30 kupaca iz 11 zemalja, a da je održano 130 sastanaka na kojima su postignuti dogovori koji su doprineli da se srpski proizvodi nađu na policama inostranog tržišta.

„Ove godine očekujemo još bolje rezultate, više izlagača, kupaca i posetilaca“, navodi Pejčinović koji je pozvao proizvođače visoko kvalitene hrane da učestvuju na sajmu.

Direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu Aleksandar Pavlović rekao je da je prošlogodišnji sajam bio pun pogodak i naglasio da su takvi međunarodni sjamovi važni za promociju domaće prehrambene industrije, ali i da se sagleda gde se nalazi Srbija u odnosu na svetske trendove i tendencije u ovoj industriji.

Naveo je da je prošlogodišnji sajam potvrdio veliki poptencijal domaće prehrambene industrije i zahvalio Privrednoj komori Srbije na podršci sajmu.

Sekretar Udruženja za prehrambenu industriju Privredne komore Srbije Veljko Jovanović rekao je da su za većinu proizvođača hrane međunarodni sajmovi preveliki trošak, zbog čega je Međunarodni sajam visokokvalitetne hrane – Belgrade Food Show u Srbiji velika podrška njihovom razvoju.

Jovanović kaže i da će taj sajam biti iskorišćen da se malo više radi na promociji nekih novih usluga koje su u planu, a koje se tiču pre svega pozicioniranja brendova, pomoći prilikom nastupa na sajmovima, edukacije, kao i pomoći prilikom kreiranja proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar