U trendu

Igl Hils Rastoderov partner na komercijalnom projektu u SLO

LJUBLJANA – Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dela projekta „Stožice“ u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Igl Hils (Eagle Hills), graditelja Beograda na vodi, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51 odsto udela u slovenačkom projektu, pišu ljubljanski mediji.

Rastoder je postao vlasnik komercijalnog dela stadiona i dvorane „Stožice“ 2017. godine, nakon što je od Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) kupio potraživanja od preduzeća Grep, a zatim kao jedini razlučni poverilac Grepa u stečaju preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana, prenosi portal Indikator.

Nakon što je list Delo prošlog septembra objavio da Igl Hils planira da kupi nedovršeni komercijalni deo „Stožica“, ljubljanski poslovni dnevnik Finance izveštava sada da će Arapi preuzeti 51 odsto udela u Rastoderovoj projektnoj firmi, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekat ostati približno onakav kakav je planiran prostornim planom – trgovački centar i hotel visok do 100 metara – ali bi mogao još više da se „prostorno iskoristi“, odnosno da se poveća do maksimalnih gabarita, navodi Finance.

Za završetak trgovačkog dela potrebno je još 50 do 65 miliona evra, dodaju mediji.

List „Večer“ ističe da kompanija Igl Hils, između ostalog, gradi Beograd na vodi vredan tri milijarde dolara, te da je svojevremeno investirala u jedan od najviših oblakordera na svetu, u kulu Burdž Kalifa u Dubaiju, i u jedan od najvećih trgovačkih centara na svetu, Dubai Mol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.