U trendu

Imamo plan B ako dođe do promena u Etihadu

Vlada Srbije ima plan B za Er Srbiju ako dođe do bilo kakvih promena u Etihadu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je odgovrajući na pitanja novinara rekla da vlada još nije dobila bilo kakave zvanične informacije o tome da bi Etihad mogao da smanjuje svoj vlasnički udeo u Er Srbiji, kako su preneli pojedini mediji.

„Nemamo zvanične informacije u tom smislu. Srbija ima jasan ugovor sa Etihadom i vrlo jasne obaveze i jednog i drugog šer holdera u ugovora.Sa druge strane, imamo određene rezultate. Da li će kadrovski da se nešto menja u Etihadu to je manje naša stvar“, navela je Mihajlović.

Ona je istakla da će ako vlada dobije te informacija ili Etihad kao drugi šer holder izrazi takvu želju biti razgovrano o tome u vladi.

„Uvek postoji za svaku stvar, bar kada se tiče infrastrukture i ovog ministarstva, plan B“, dodala je Mihajlović.

Er Srbija je počela da radi u oktobru 2013. kao nacionalni avioprevoznik Srbije, čiji je vlasnik država 51 odsto, a 49 odsto nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz.

Avioprevoznik Etihad ervejz je ranije saopštio da „sve konkurentniji ambijent“ na tržištu vazdušnog saobraćaja prisiljava kompaniju na neodređeni broj otpuštanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.