U trendu

Indija: „Adani“ prodaje akcije u vrednosti od 2,4 milijarde dolara uprkos padu

NJU DELHI – Najbogatiji čovek u Indiji, Gautam Adani, počeo je da prodaje akcije u vrednosti od 2,4 milijarde dolara u svojoj korporaciji „Adani enterprajsis“, uprkos padu vrednosti tih akcija nakon optužbi američke kompanije za investiciono istraživanje „Hindenburg risrč“, objavio je danas Ekonomist.

Kako se navodi, „Hindenburg risrč“ optužila je „Adani grupu“ za lažnu računovodstvenu praksu, odnosno za veštački naduvane cene akcija, a grupa te optužbe odlučno poriče.
Cena akcija „Adani enterprajsisa“ pala je danas za gotovo 19 odsto, što je najviše od 2017, a akcija „Adani total gasa“ opala je za 20 odsto.

Rasprodaja korporativne imperije Gautama Adanija ubrzala se danas, a njene akcije izgubile su na tržištu vrednost od 51 milijardu dolara, dok se najbogatiji čovek u Indiji bori da obuzda posledice oštrog izveštaja Hindenburg risrča, objavio je danas Blumberg.

Gubici su se produbili čak i nakon što je „Adani grupa“ osporila navode „Hindenburg risrča“ u razgovoru u četvrtak sa vlasnicima obveznica.

Bogatstvo Gautama Adanija procenjuje se na 126,8 milijardi dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.