U trendu

Inspekcija kontroliše preprodaju koverata (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović izjavio je danas da je tržišna inspekcija na terenu i da će biti pooštrene kontrole zbog informacija o uličnoj prodaji koverata za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, koje se besplatno dobijaju u poštama u Srbiji.

„Dobili smo informaciju o prodaji koverata i kontaktirali smo tržišnu i komunalnu inpekciju, koja je izašla na teren“, rekao je Ožegović agenciji Beta i dodao da u tim kontrolama nisu pronadjene osobe koje prodaju te koverete.

On je istakao i da su skrenuli pažnju inspekcijama u svim gradovima da u okolini pošta pojačaju kontrole, kako se takve situcije ne bi dešavale.

„Ovaj primer pokazuje zašto je toliko važna borba protiv sive ekonomije“, rekao je Ožegović i pozvao gradjane da prijave slučajeve nelegalne prodaje koverata.

Naglasio je i da su po Zakonu o inspekcijskom nadzoru kazne za neregistrovana lica koja neovlašćeno prodaju robe i usluge od 50.000 do 500.000 dinara.

Mediji pišu da je zbog nedostaka koverata za nagradnu gru u poštama, na ulicama počela nelegalna prodaja po ceni od 50 do 100 dinara. Broj besplatnih koverata koje gradjani mogu preuzeti u poštama sada je ograničen na tri dnevno.

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.