najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Iraelski investitori dobrodošli u Srbiju

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je izjavila da su investitori iz Izraela dobrodošli da ulažu u Srbiju jer su mogućnosti za saradnju velike.

Ona je u razgovoru sa delegacijom investitora iz Izraela istakla da je Srbija u prosecu reformi i da se naporno radi na razvoju infrastrukture.

U delegaciji koju je predvodio predsednik Erport sitija u Beogradu Gili Dekel bili su predstavnici pet velikih investicionih kompanija iz Izraela koje se bave izgradnjom i investiranjem u oblasti nekretnina i infrastrukture.

Njima su predstavljeni aktivni projekti u infrastrukturi i gradjevinarstvu, promene u zakonskoj regulativi i projekti koji su tek u planu a u koje se strani investitori mogu uključiti, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Istaknuto je da se razgovaralo i o rastu i razvoju tržišta nekretnina otkako je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji koji je investitorima koji grade ukinuo jednu od najvećih barijera, dugo čekanje na gradjevinsku dozvolu.

Predočena je strateška pozicija Srbije koja gradi koridore, ali i projekti u putnoj infrastrukturi koji će imati širok regionalni uticaj poput pravca Niš-Merdare.

“Imamo velike mogućnosti za ulaganje. Sve smo učinili da se poslovna klima u Srbiji poboljša, skočili smo na Duing biznis listi, investitori konačno imaju i pravnu sigurnost”, poručila je Mihajlović izraelskim investitorima i pozvala ih da ulažu u Srbiji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike