U trendu

Italijanska fabrika Vibak se otvara u septembru

U fabrici za proizvodnju lepljivih traka italijanske kompanije „Vibak“ u Jagodini, u toku je montiranje mašina koje će biti završeno do septembra kada će fabrika početi sa radom.

Investicija je vredna 70 miliona evra, a u fabrici u Jagodini, površine 63.000 kvadrata, posao će dobiti više od 400 radnika, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji je danas sa investitorima, saradnicima i izvođačima radova obišao fabriku.

U toku je montiranje tri linije mašina za proizvodnju polipropilenskih filmova i lepljivih traka najnovije tehnologije za industrijsko pakovanje, kao i završni infrastrukturni radovi oko fabrike koja se nalazi u Industrijskoj zoni u blizini Koridora 10.

Marković se zahvalio vlasniku i predsedniku Kompanije „Vibak“ Pjetru Batisti zato što je „izabrao Srbiju i Jagodinu da napravi jednu od najvećih fabrika koja je za poslednjih deset godina napravljena u Srbiji“.

„Na ovoj lokaciji biće sedam italijanskih fabrika do kraja godine. Ovo je najveća italijanska industrijska zona u Evropi“, kazao je Marković.

On je rekao da je siguran da su investitori zadovoljni onim što su lokalna samouprava i Vlada Srbije uradili za njih.

U znak zahvalnosti za dobru saradnju, vlasnik je najvećoj proizvodnoj mašini dao ime Palma.

„Ja sam posebno počastvovan jer se jedna od mašina zove Palma. Time ste me još više motivisali da građani ovog grada i ja damo maksimalnu logistiku vašoj kompaniji“, rekao je Marković investitorima.

Marković je istakao da je za svakog stranog investitora najvažnija politička stabilnost države.

„Ova država ima političku stabilnost i međunarodnu popularnost. U Jagodini postoji političko jedinstvo oko interesa građana i svi odbornici jednoglasno donose odluke o svim tačkama dnevnog reda Skupštine grada“, rekao je Marković.

On je kazao i da će nove reforme koje sprovodi Vlada Srbije dati određeni rezultat i uporedio ih sa situacijom u Grčkoj.

„Na referendumu su građani Grčke rekli ‘ne’ stranim bankama i uslovima koje su dobijali godinama. Na sreću građana Srbije i investitora, Srbija je na vreme donela reforme koje nisu bolne kao reforme koje će biti u Grčkoj“, kazao je Marković.

Vlasnik Vibaka Pjetro Batista je kazao da su proizvodi iz fabrike u Jagodini namenjeni izvozu u Evropu i Aziju. Ova kompanija ima godišnji promet od više od 300 miliona evra, i ima oko 800 radnika, a sa zaposlenima u Jagodini imaće oko 1.200 radnika.

Dragan Marković Palma je poručio vlasniku kompanije da će mu, kada budu otvorili fabriku, dati ličnu kartu sa Jagodinom kao mestom boravka. Ujedno je pozvao italijanske investitore da dođu večeras na kik boks meč između Plaminih tigrova i reprezentacije Portugalije u Končarevu kod Jagodine, povodom seoske slave Sveti Jovan, gde očekuje više od 10.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar