Iz Rusije u Srbiju vraćeno 13,6 tona junetine

Ruska fitosanitarna inspekcija (Rosseljhoznadzor) vratila je u Srbiju više od 13,6 tona sveže junetine bez kostiju koja je stigla u Kalinjingradsku oblast, prenose ruski mediji.

Kako se navodi, prema deklaraciji je junetina zaražena kožnim virusom kojim oboleva rogata stoka uvezena iz fabrike proizvodjača broj 491 iz Srbije.

U skladu sa ukazom Rosseljhoznadzora od 22. jula 2016. godine, zbog registracije izvora tog virusa na teritoriji Srbije, uvedena su privremena ograničenja na uvoz mesa rogate stoke iz Srbije.

U aprilu 2014. godine zbog pronalaska štetnih materija u mesu, Rosseljhoznadzor je uveo pojačanu laboratorijsku kontrolu za proizvodnju srpskog preduzeća broj 491 (kompanija Big bul iz Bačinaca kod Šida).

U Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije Beti je danas rečeno da meso iz Rusije nije vraćeno zbog toga što je zaraženo, već zbog administrativnih procedura.

„Meso nije zaraženo nikakvim virusom, već je pošiljka vraćena zbog toga što dokumentacija nije bila usaglašena sa ruskim propisima“, naveli su u Upravi.

(Beta)

2 komentara
  1. batamrca

    pazi bogati dokumentacija to ti je ona ne pijem, ne pusim,ne kockam se jedina mana mi je pomalo lazem

  2. Stojce

    Kako da priznaju da je meso zarazeno? Onda bi morali da ga uniste, ovako ce nama da ga prodaju. I to je meso verovatno bolje od onoga sto se kod nas prodaje, s obzirom da je ipak bilo namenjeno za izvoz!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike