Izabrane dve najuspešnije biznis žene u Srbiji

BEOGRAD – Direktorka preduzeća „Novitas Consult“ Marija Ignjatović i direktorka putničke agencije „Travel Boutique“ Ana Petrović izabrane su u četvrtak uveče za najuspešnije poslovne žene u Srbiji i predstavljaće je na regionalnom takmičenju u Ljubljani.

One će se takmičiti za prestižnu nagradu „Veuve Clicquot Busineš Woman Award“ koja se dodeljuje za najuspešniju poslovnu ženu u regionu bivše Jugoslavije.

Marija Ignjatović kaže da već pet godina vodi preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U njenoj firmi radi 18 osoba sa invaliditetom, ali očekuje da će broj zaposlenih u narednom periodu biti veći.

„Naša misija je da oni budu srećni, zaposleni i povećaju svoje samopouzdanje“, navela je Ignjatovićeva i dodala da je cilj takve osobe osnažiti kao bića, članove porodice i društva.

Preduzeće se bavi, kaže ona, pakovanjem voća i povrća, kao i pakovanjem kancelarijskog materijala, reklamnog materijala…

Anu Petrović je njena najveća strast – putovanja, navela da 2010. otvori turističku agenciju „Travel Boutique“ koja se vremenom pozicionirala kao vodeća agencija za individualna putovanja.

U polufinalu takmičenja našle su se i direktorka kompanije „Mat Media Plus“ Iva Medić i vlasnica ateljea i brenda „Boya Porcelain“ Bojana Brkić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike