Izabrano 15 najboljih prijava na konkursu 'Ideja za bolje sutra'

Tokom prve faze konkursa “Ideja za bolje sutra”, koja je trajala od 6. juna do 17. jula, preduzeća sa snažnom socijalnom misijom prijavila su preko 130 ideja za proizvode i usluge koje mogu da predstavljaju Srbiju u inostranstvu. Nakon toga, 28. jula je održan sastanak Komisije koja je odabrala 15 najperspektivnijih socijalnih preduzeća koja su najbolje odgovorila na definisane kriterijume konkursa. Spisak možete naći na www.divac.com/ideja-rezultati.

U okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, koji sprovode UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit Banka i Smart kolektiv, socijalnim preduzećima će biti dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra. Uspešnost konkursa potvrdjuje veliki broj prijava od kojih je najveći deo stigao iz Centralne i Severne Srbije, ali nije zanemarljiv ni broj ideja iz Južne i Zapadne. Ideje se uglavnom odnose na proizvodnju organske hrane, izradu suvenira i inovativnih igračaka za decu, kao i na softverski inženjering i informacione tehnologije.

U drugoj fazi konkursa, eksperti će raditi sa odabranim finalistima na razvoju biznis planova koje će ocenjivati Komisija. Na osnovu evaluacije biznis planova, socijalne komponente, inovativnosti proizvoda/usluge, preduzetničkog duha i održivosti projekta, Komisija će odabrati 5 do 7 najboljih ideja koje će dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 7.000 evra i stručnu podršku u daljem razvoju poslovanja.

Pored toga, zaposleni UniCredit Banke će značajno doprineti selekciji najboljih ideja i njihovom daljem razvoju. Naime, zaposleni banke će učestvovati u procesu selekcije putem interne inicijative “Tvoj izbor, tvoj projekat”, nakon čega će, putem mentorstva, pobednicima obezbediti najvredniju podršku za dalje poslovanje –poznavanje tržišta i ekspertizu finansijskog sektora.

(Beta)

Ostavite komentar