U trendu

Izbegnite greške koje vas mogu koštati gubitka posla

Potraga za poslom nije lak posao, a česta odbijanja često utiču i na manjak samopouzdanja. Ono što je do vas je da možete da obratite pažnju na način na koji tražite posao, i da ubuduće izbegnete greške koje bi mogle da vas koštaju gubitka radnog mesta:

Niste dovoljno aktivni

Ako čekate da vam posao „padne s neba“ i ne činite ništa kako bi ga pronašli, šansa da ga nađete je vrlo mala. Potraga za poslom je vrlo čin, a ponekada treba i da naučite dodatne veštine kako bi pronašli novo radno mjesto.

Nedostaje vam strasti

Ako se prijavljujete za poslove koji vas ne uzbuđuju, nemojte se iznenaditi ako poslodavac primeti da vam nedostaje strasti. Iako se određene veštine vremenom mogu naučiti, strast je nešto što čovek ima ili – nema.

Ne znate da se „prodate“

Ako postoji vreme kada čovek treba da zna kako da se „proda“, to je onda traženje posla. Ako na pravi način ne predstavite svoja znanja, veštine i obrazovanje, isključivo je vaša krivica što niste dobili posao.

Nekvalitetan CV

Prvi korak ka mogućem poslodavcu uvek je slanje CV-a. Ako već na prvom koraku napravite grešku i pošaljete loš CV, priča za vas prestaje. CV treba biti kratak i jasan, sa jasnim prikazom dosadašnjeg iskustva i obrazovanja.

Niste „osvojili“ poslodavca

Možete biti najbolja osoba za određeno radno mesto, ali ako se jednostavno ne sviđate poslodavcu, šanse su vam minimalne. Na razgovoru za posao često se smešite, pažljivo slušajte i postavljajte smislena pitanja, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar