U trendu

Izgradnja auto-puta Ub-Lajkovac 24 sata dnevno – naredila ministarka

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović naložila je danas svim kompanijama angažovanim na popravci deonice auto-puta Ub-Lajkovac, da rade 24 sata dnevno, kako bi do kraja godine auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

U saopštenju njenog ministarstva navodi se da je Mihajlović danas u Vladi o ubrzanju tih radova razgovarala s predstavnicima stranih izvodjača: kineske kompanije „Šangdong“ i azerbejdžanske „Azvirt“, i domaćih: „Energoprojekta“, „Koridora Srbije“, „Puteva Srbije“ i Saobraćajnog instituta CIP.

Taj deo auto-puta već su izgradile kompanije „Planium“ i „Putevi Užice“, ali se on „raspao pre no što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala“, zbog čega je Ministarstvo, pominje se u saopštenju, zbog toga podnelo krivične prijave. 

„Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara“, navodi se u saopštenju.

Mihajlović je izvodjačima radova rekla da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju i da koriste najkvalitetniji gradjevinski materijal jer je na terenu utvrdjeno da je stanje izgradjenog kolovoza na toj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

„Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili, mi sada popravljamo. Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj čitavu deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bismo mogli da krenemo sa daljom gradnjom ovog Koridora ka Požegi“, kazala je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.