U trendu

Izraelske investicije u SRB od 2000. više od 2 mlrd dolara

BEOGRAD – Generalni direktor TGI Grupe Simeon Comokos izjavio je danas da će razvoj građevinskog sektora u našoj zemlji uticati na ukupan ekonomski i društveni razvoj Srbije.

Comokos je, na otvaranju pete Srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture, kazao da su u Srbiji mnogi projekti implementirani i još se izvode, ali najviše u Beogradu, te izrazio želju da više takvih projekata bude u južnoj Srbiji.

Zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji, Majan Ben Tur, na konferenciji je kazala da ukupne izraelske investicije u Srbiji od 2000. do danas iznose nešto više od dve milijarde dolara.

Ben Tur je podvukla da su izraelske kompanije među najvećim investitorima u Srbiji i da važe za “pouzdan brend”.

Ističe da je količina izrealskih investicija značajno porasla 2019. godine i da se odvijaju na tri načina – izgradnju šoping centara, rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih.

Prema njenim rečima, građevinski sektor je bitan u Izraelu i doprinosi 60 odsto BPD-a te zemlje.

“U Izraelu je građevinarstvo veoma napredna oblast zato što se razvija u koraku sa tehnologijom, radimo na izgradnji pametnih gradova, inovativnih rešenja i danas u Izraelu postoji 61 globalni startap centar”, ukazala je Ben Tur.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.