U trendu

Jagodina privlaci turiste-u sezoni nedostaje 1.000 lezajeva

BEOGRAD – Srbija je destinacija prepoznata na turističkoj mapi sveta i sve više turista dolazi u našu zemlji, rekao je danas gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma i istakao da za vreme letnje sezone u njegovom gradu nedostaje 1.000 ležajeva, što je dobar znak za privlačenje stranih investitora.

Marković je u Jagodini prilikom tradicionalne manifestacije „Otvoreni dani“, u okviru koje je obišao turističke destinacije u tom gradu, istakao da je Jagodina jedan od vodećih turističkih centara Srbije.

Dodao je da popunjenost hotela u Jagodini tokom godine dostiže 85 odsto, dok su hotelski kapaciteti tokom leta popunjeni 100 odsto.

Kazao je da je lokalna samouprava dosta uložila da Jagodina postane primamljiva za turiste.

„Mi smo u Jagodini prvi u Srbiji izgradili Akva park i Jagodina ima jedini Muzej voštanih figura u ovom delu Evrope i najveći veštački vodopad u ovom delu Evrope“, rekao je Marković i za sledeću godinu najavio izgradnju novog tobogana u jagodinskom Akva parku dužine 380 metara.

Naveo je da Akva park radnim danom poseti do 3.000 ljudi, a vikendom i više od 5.000 turista.

Marković, koji je i na čelu Jedinstvene Srbije, poručio je da će njegova stranka u narednom periodu nastojati da obezbedi stabilan budzet lokalnim samoupravama, kao i da su za napredak zemlje, u svakom smislu, zaslužni predstavnici vlasti, njegov koalicioni partner, predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić i Dačić su napravili prohodnost u svetu i u političkom, ali i u tursitičkom, i u ekonomskom smislu, a mi moramo da koristimo te bolje uslove koje su oni stvorili kako bi obezbedili bolji život svojim građanima“, rekao je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar