U trendu

Jovanović (Narodna): Tirana jedina pored Beograda ukinula železničku stanicu u užem …

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović nije kompetentna da govori o razvoju Beograda i Srbije.

On je naveo da će Mihajlović ostati upamćena po izjavi da će dve stambene zgrade u „Beogradu na vodi“ pokrenuti razvoj Srbije, po predaji beogradskog aerodroma strancima, po gušenju niškog aerodroma, kao i po najavi ukidanja 800 kilometara pruga u Srbiji.

„Imajući navedeno u vidu, ne čudi da gospodja Mihajlović ne razume da železnička stanica 400 metara od Save nikako ne može da spreči ‘silazak grada na reku’ „, rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedino Tirana, pored Beograda, ukinula železničku stanicu u užem gradskom jezgru i da odlazak železnice predstavlja još jedan hendikep za „Beograd na vodi“.

On je naveo i da ne čudi da Mihajlović ne razume da potpuno ukidanje stanice u Savskom amfiteatru nije planirano ni 1970-ih, već njena prenamena za opsluživanje prigradskih vozova, da je „Prokop“ bio predvidjen kao glavna železnička stanica, ali tek kad se izgradi metro i kada glavna medjugradska autobuska stanica bude nedaleko, pored Autokomande.

„Gospodja Mihajlović nije izgleda svesna da je od tog vremena nastao čitav grad – Novi Beograd – gde bi danas trebalo locirati glavnu železničku stanicu, na istom mestu kao i autobusku“, naveo je Jovanović.

On je dodao da ne čudi ni što Mihajlović ne razume da prugu oko Kalemegdana ne treba dirati, dok se železnička obilaznica ne poveže s Banatom.

„Gospodja Mihajlović svakom svojom izjavom potvđuje tezu da ova vlada ne radi u interesu Beograda i Srbije i zato je pozivam da se što češće oglašava“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.