U trendu

Junajted grupa preuzima bugarskog operatora Vivakom

Junajted (United) grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, danas je saopštila da je postigla dogovor o kupovini Vivakoma (Vivacom), najvećeg operatora u Bugarskoj.

Ta akvizicija je druga po redu od marta 2019, kada je investicioni fond BC Partners, sa sedištem u Njujorku i Londonu, kupio Junajted grupu u jednoj od najvećih transakcija u regionu.

Akvizicija će ubrzati rast Junajted grupe, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji, navodi se u saopštenju i dodaje da će preuzumanje Vivakoma biti okončano u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije.

Kupovina bugarskog operatra će biti realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva Junajted grupe.

Junajted grupa već posluje u šest zemalja regiona i u njenom vlasništvu su SBB, Telemah (Telemacha), N1, Nove S, a zapošljava više od 4.400 ljudi.
Vivacom ima 1,8 miliona korisnika i prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj koja pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar