U trendu

Kabina buduće zlatiborske žičare izložena u Beogradu

Sve je spremno za izgradnju žičare s kabinama na Zlatiboru, a samo državne institucije nisu spremne da pomognu, rekao je danas predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović ispred kabine žičare, izložene na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Stamatović je rekao da mu je žao što je tako žičara „prizemljena“, ali da će nastaviti da radi da se taj projekat sprovede.

„Želimo da pokažemo našoj i inostranoj javnosti da Opština Čajetina ozbiljno radi na unapredjenju turističke ponude, zato smo i doneli ovu kabinu ovde da pokažemo da smo sve spremili, da su obezbedjena novčana sredstva, kao i da su izvodjači radova spremni, samo nažalost nisu spremne državne institucije da nam pomognu da se ovakvi projekti realizuju“, kazao je Stamatović.

„Srbija definitivno mora da raskrsti sa tom nepotrebnom birokratijom i samovoljom političara koji ne sagledavaju svoje funkcije i izdižu se iznad državne, institucija i lokalne samouprave. Nadam se da je ovaj današnji skup i broj posetilaca pokazao da Srbija mora da se se oporavi i da krene  efikasnije, brže i odgovornije u novi razvoj“, rekao je Stamatović koji je i najavljeni kandidat za budućeg predsednika Republike.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić je rekla da posetioci nažalost u ovom trenutku mogu da vide „samo prizemljenu ‘Gondolu’ „,  ali se nada da će do kraja godine moći da je vide i u vazduhu.

Ona je kazala da je to preduzeće u cilju promocije turizma organizovalo nagradnu igru preko sajta http://www.goldgondola.rs/nagradna-igra/. Nagrade su vikend na Zlatiboru, prva vožnja „Gondolom“ i mnoge druge.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar