U trendu

Kamen temeljac za robnu kuću IKEA

Kompanija IKEA će danas svečano označiti početak radova na izgradnji prve IKEA robne kuće u Srbiji kod rampe Bubanj potok. Prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja biće izgrađena kod Bubanj Potoka i prostiraće se na više od 30.000 kvadrata.

Objekat će se nalaziti na oko 15  kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do leta naredne godine.

Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra i biće zaposleno 300 ljudi.

IKEA je u Bubanj Potoku kupili više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, a na nivou borda te kompanije se razmatra  mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, gde će se graditi ritejl park, odnosno šoping centar do robne kuće.

Ritejl park bi trebalo da se prostire na 40.000 do 50.000 kvadrata i zaposliće direktno do 600 ljudi na samom objektu.

IKEA planira u Srbiji da izgradi ukupno pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nisu i jednu u centralnoj Srbiji.

Na autoputu kod Beograda krajem marta je počela izgradnja naplatne stanice „Vrčin“, koja će se koristiti nakon izmeštanja rampe u Bubanj Potoku, gde će se nalaziti prva robna kuća švedske Ikee.

Naplatna rampa „Bubanj Potok“ trebalo bi da bude izmeštena do sredine  oktobra, a posao izgradnje rampe „Vrčin“ je vredan 2,1 milijardu dinara.

IKEA se bavi proizvodnjom ekonomičnog i moderno dizajniranog nameštaja.

Hrvati su prvi objekat dočekali pre nešto manje od dve godine, a i Rumunija je dobila svoje mesto za kupovinu nameštaja koji se sklapa imbus kljucem.

Švedska kompanija trenutno ima samo jednog dobavljača iz Srbije, a to je firma iz Ćuprije koja proizvodi oklagije i daske za sečenje.

Simpo je bio partner IKEE duže od 20 godina i proizvodio dečje krevetiće, ali je saradnja prekinuta pre dve godine zbog finansijskih problema u Simpu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar