U trendu

Karaula na Staroj planini postaje sportski centar

U selu Dojkinci na Staroj planini počela je rekonstrukcija bivše vojne karaule, koja će na kraju projekta vrednog 612.000 evra postati Sportsko-rekreativni centar.

Rekonstrukcija ce biti završena do septembra i već naredne zime očekuju se prvi turisti u ovom delu opštine, a izgradnja se finansira sredstvima iz prekogranične saradnje Srbije i Bugarske iz predpristupnih fondova EU. Partnerska opština Pirotu je Vršec u Bugarskoj, a Pirot je obezbedio oko 200.000 evra.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je nakon obilaska radova da će taj objekat doprineti poboljšanju turističke ponude u ovom delu opštine.

Postoji inicijativa Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda da se objekat koristi i kao neka vrsta nastavno-naučne baze za geologe, dodao je on.Ovo je osmi po redu projekat koji opština Pirot realizuje iz Programa prekogranične saradnje sa opštinama iz susedne Bugarske. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot sprema projekte i za novi poziv.

„Nadam se da će doći na red i uređenje nekadašnjeg hotela ‘Prvog maja’, odnosno boračkog udruženja. Mislim da će ovaj kraj, sa svim svojim prirodnim potencijalima, doživeti renesansu“, rekao je Vasić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.