U trendu

KarGo: Mihajlović neće moći da sakrije prekoračenje ovlašćenja

BEOGRAD – Direktor kompanije KarGo Tehnolodžiz (CarGo Tećnologies) Vuk Guberinić izjavio je da žali što se ministarka Zorana Mihajlović nije pojavila na Prvom nacionalnom forumu posvećenom malim i srednjim preduzećima i što nije mogao uživo da joj postavi pitanje šta ima protiv tog domaćeg startapa koji posluje potpuno elektronski.

U saopštenju KarGo-a se navodi da ministarka Mihajlović čini sve da ugasi tu kompaniju, da je u tom cilju prekoračila svoja ovlašćenja i da vrši politički pritisak na tužilaštvo.

„Izgleda da je za ministarku ili za njene partnere KarGo najveći problem Srbije jer je spremna da prekorači svoja ovlašćenja kako bi onemogućila rad KarGo-a. Međutim, nijedan rukopis takvih nedela nije zauvek nestao, pa neće izgoreti ni rukopisi nedela Zorane Mihajlović i neće moći da sakrije prekoračenje svojih ovlašćenja koliko god se trudila“, rekao je Guberinić, piše u saopštenju kompanije.

On je dodao da će „svetlost dana ugledati dokazi kako ministarka Mihajlović onemogućava rast i razvoj kompanija i inicijativa koje očigledno ometaju njene lične poslovne poduhvate“.

„Ministarka se poziva na Uber koji često koristi dok boravi u Londonu, ali je zanemarila da kaže da je Uber registrovan u Holandiji, isto kao i neke kompanije koje posluju kod nas u Srbiji, a koje ministarka favorizuje iz nepoznatih ili možda poznatih razloga. KarGo radi u Srbiji i registrovan je u našoj zemlji kao softverska kompanija. Ili ministarki smetaju mladi ljudi sa računarima ili je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije čime moraju da se pozabave institucije“, rekao je Guberinić.

Naveo je da se firma suočava sa velikim pritiscima, da je najveća ironija to što je KarGo prva kompanija iz Srbije koju je prepoznao magazin „Forbs“, te da se umesto sa fer poslovnim uslovima ova kompanija suočila sa nezabeleženom torturom.

„Poreska policija i poreska inspekcija su već mesecima u firmi. Bili su nam iz visokotehnološkog kriminala, sve moguće i nemoguće su pretresali. Ne mogu ni da prebrojim više koliko puta smo bili na raznim svedočenjima i saslušanjima u ’29. novembra’. Ništa od toga nam ne smeta, u potpunosti sarađujemo sa svima, ali jedini rezultat ovoga je onemogućavanje još bržeg razvoja kompanije. Ali, mi ne odustajemo. Tek ćemo da se borimo“, rekao je direktor KarGo-a.

Guberinić je na kraju poručio da KarGo nastavlja svoju borbu uprkos „hapšenjima, zavrtanjima ruku, lupanjima automobila i napadima na kombije za osobe sa invaliditetom“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar