U trendu

KarGo najavio mrežu punjača za električne automobile u BGD

BEOGRAD – Direktor kompanije KarGo Tehnolodžiz (CarGo Tećnologies), Vuk Guberinić, najavio je saradnju sa rumunskom softverskom kompanijom na razvoju šire mreže električnih punjača prvo u Beogradu, a zatim i širom Srbije.

„Na ovaj način ne samo da ćemo raditi na smanjienju emisije štetnih materija, već verujemo da ćemo podstaći i rast turizma. Sve više Evropljana koristi električne automobile a Srbiju zaobilaze kada vide da na mapi ovde nemaju gde da napune svoja kola“, rekao je Guberinić.

Kako se navodi u saopštenju KarGo-a, Guberinić se sastao sa direktorom rumunske kompanije SejfFlit (SafeFleet), koja je lider u proizvodnji elektro punjača na tržištu Jugoistočne Evrope, a pored toga je kreirala i softversku tehnologiju za savremeno upravljanje punjačima.

„Ovi električni punjači su efikasni a pristupačni. Imaju najsavremeniju tehnologiju i predstavljaju rešenje iz Evropske unije. Elektro punjači na javnim i privatnim parkiralištima su neophodna infrastruktura. Ukoliko se naši ambiciozni planovi ostvare, to će dodatno podstaći građane da nabave električne automobile, a to će biti ozbiljan korak ka izgradnji zdravije Srbije“, rekao je Guberinić nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, rumunska firma je izrazila želju da započne ozbiljnu saradnju sa KarGo-om nakon što su čuli za najveću elektro flotu u Srbiji.

„Primera radi, nedavno je Rumunija zabeležila najveći rast u segmentu električnih automobila među EU članicama. Tome su doprinele ovakve inicijative, ali i njihovo ministarstvo ekologije koje podržava postavljanje 20 hiljada stanica za električno punjenje“, kazao je Guberinić.

Dodao je da je ponosan što je KarGo propoznatljiv kao brend koji modernizuje tržište i menja industrije na bolje.

SejfFlit je inovativan telematički softver u oblasti direktne komunikacije od „mašine do mašine“ (M2M), koji koriste kompanije u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i drugim zemljama EU. Pored električnih punjača, SejfFlit već više od 20 godina svojim klijentima nudi različita rešenja, poput GPS nadzora voznog parka, automatskog plaćanja drumarine i mobilnog plaćanja parkiranja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.