U trendu

Kinezi posetili RTB u Boru, ime kompanije za sada u tajnosti

Predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno s partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, posetili su danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, saopštila je danas ta kompanija, ne navodeći ime potencijalnog kineskog partnera.

U razgovoru s generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ova kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja „želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB Borom“, saopštio je borski basen bakra.

„Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB Borom i zbog toga smo ovde“, istakao je direktor investicija u rudarstvu te kineske kompanije.

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB Bor, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su razgledali površinski kop „Veliki Krivelj“ i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.