U trendu

Kinezi za 4 godine u CG napravili gubitak od 291 milion evra

PODGORICA – Kineska kompanija CRBC, glavni izvođač radova na autoputu Bar – Boljare, koja u Crnoj Gori posluje kao deo stranog društva, u prošloj godini je poslovala sa rekordnim gubitkom od 142,85 miliona evra, čime je za četiri godine, koliko radi na autoputu, napravila ukupan gubitak u poslovanju od 291,6 miliona evra, pokazao je finansijski izveštaj te kompanije.

Prema pisanju podgoričkog lista Dan, prihodi od prodaje CRBC-a prošle godine su iznosili 258,9 miliona evra i veći su za skoro 50 miliona nego u 2017. godini, dok su poslovni rashodi iznosili 401 milion evra, prenosi CdM.

U izvještaju, dostavljenom Poreskoj upravi Crne Gore, navodi se da je na kraju 2018. godine na projektu bilo angažovano 176 crnogorskih državljana i 42 stranca.

CRBC je nedavno sa crnogorskom Vladom potpisao nekoliko aneksa ugovora koji se odnose na radove koji nisu sastavni deo ugovora o izgradnji teškog 809,6 miliona evra, na osnovu koga će Vlada Kinezima platiti još nekoliko desetina miliona evra za pristupne puteve do petlji na Smokovcu i Veruši i za vodosnabdijevanje.

Kako se navodi, napajanje autoputa strujom platiće državni Monteput, a radove bi trebalo da izvedu energetske kompanije.

Novi rok za završetak radova je kraj septembra naredne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar