U trendu

Kisić pozvala na prijavljivanje za javne pozive NSZ

SREMSKA MITROVICA – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević pozvala je poslodavce i nezaposlene da se prijave na 13 javnih poziva koje je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala u cilju realizacije mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu.
Ona je prilikom obilaska preduzeća „Roloplast Mošić“ u Sremskoj Mitrovici, koje zapošljava oko sto ljudi i sarađuje sa NSZ, istakla da je veoma ponosna što ovakve firme postoje u Srbiji.
„Nalazimo se u porodičnoj firmi sa dugom tradicijom. Ovde vidimo podsticajnu atmosferu, jer se firma proširuje, gradi nove proizvodne pogone i prostore za skladištenje, konstantno zapošljava ljude“, navela je Kisić Tepavčevićeva.
Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanjem, boračka i socijalna pitanja, na osnovu direktne finansijske podrške u mere aktivne politike zapošljavanja, ove će godine biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih, a za realizaciju ovih poziva opredeljeno je 5,75 milijardi dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.