U trendu

Klaster železnica JIE na berlinskom sajmu Innotrans 2018

BEOGRAD – Na ovogodišnjem svetskom sajmu saobraćajnih tehnologija „Innotrans“ u Berlinu, koji će se održati 19. septembra, planiran je veliki poslovni skup kompanija članova pet evropskih klastera, među kojima je i Klaster železnica jugoistočne Evrope koji okuplja kompanije iz šest zemalja bivše SFRJ.

Veliki B2B skup na „Innotransu“ je pre svega značajna šansa za kompanije iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije da pronađu adekvatne partnere među evropskim naručiocima proizvoda i usluga i da se bolje upoznaju sa potrebama vodecih predstavnika evropske industrije železnica, poručuju iz Klastera želežnica jugoistočne Evrope.

Pored toga, kako dodaju, prvi put će neke od vodećih kompanija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja regiona dobiti priliku da se, zajedno sa vodećim igračima i najinovativnijim malim i srednjim preduzećima iz evropske železničke industrije, predstave na drugim kontinentima.

Na skupu će takođe učestvovati klasteri Ditecfer iz Italije; BTS Rail Saxony iz Nemačke, I-Trans iz Francuske i Rail Alliance iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovaj događaj će okupiti i predstavnike različitih evropskih i globalnih tela za razvoj železničkih tehnologija i industrije, zvaničnike različitih evropskih država iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, eksperte iz ovih oblasti, predstavnike medija.

Skup se organizuje u okviru projekta PERES (Promoting European Rail Excellence outSide EU) koji finansira Evropska komisija u okviru COSME programa (2014-2020) i ima za cilj dublje povezivanje evropskih kompanija radi međusobnog upoznavanja i ostvarivanja poslovne saradnje i mogućeg budućeg zajedničkog nastupa na vanevropskim tržištima.

Učesnici skupa će govoriti i o prvim planiranim zajedničkim nastupima, poslovnim sastancima i konferencijama kompanija pet evropskih železnickih klastera na tržištu Sjedinjenih Država i Rusije, koji se očekuju početkom 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar