U trendu

Knežević: Industrijski park u Smederevu uvod u novo partnerstvo Srbije i Kine

Ministar privrede Srbije Goran Knežević danas je sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, medju kojima je projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.Knežević je ocenio da taj projekat predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo dve države, saopštilo je Ministarstvo privrede.

„Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takodje unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu“, rekao je predsednik Hbis grupe.

Srpski ministar je kazao da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju i da je Kina najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.

On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za železaru u Smederevo, izmedju Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel), odnosno Hbis grupe.

„Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo izmedju Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo'“, istako je Knežević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar