U trendu

Knežević potpisao memorandum kompanije „Barry Callebaut“

BEOGRAD – Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa rukovodstvom kompanije „Barry Callebaut“, Memorandum o razumevanju za investiciju vrednu 50 miliona evra, koja će otvoriti 100 radnih mesta.

Ispred kompanije „Barry Callebaut“, dela istoimene grupacije koja je vodeći svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i proizvoda od kakaoa, memorandum su potpisali Antoan de Sen-Afrik, Masimo Garavalka i Stojan Kemera, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kompanija se opredelila da izgradi najmoderniju fabriku čokolade u Novom Sadu, a planirana je i izgradnja Inovacionog centra za istraživanje i razvoj na tržištu Srbije.

„Barry Callebaut Group“ puterom i pastom, kao i drugim sirovinama, snabdeva neke od najvećih konditora, poput Nestlea, Mondeleza. Njihove sirovine stižu čak do četvrtine svetske proizvodnje koja u sastavu ima kakovac ili čokoladu.

U svom poslovanju koriste najnovije tehnologije, plasiraju proizvode u 140 zemalja, a u više od 30 zemalja zapošljavaju oko 11.500 ljudi.

Grupacija je nastala spajanjem belgijske (Callebaut) i francuske kompanije (Cacao Barry) 1996. godine, a sedište je u Cirihu, navadeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar