U trendu

Knežević: Srbija otvorila vrata investitorima

Ministar privrede Goran Knežević poručio je danas u Parizu predstavnicima francuskih kompanija da je Srbije otvorila vrata investitorima stabilnom fiskalnom, monetarnom i ekonomskom politikom.

Knežević je na Biznis konferenciji u Parizu kazao da svi parametri govore u prilog tome da je Srbija na odličnom putu privrednog preporoda i da ispravno vodi ekonomsku politiku, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

On je istakao da Srbiju i Francusku vezuje decenijsko prijateljstvo, da dve zemlje imaju dobru privredu saradanju i da su sve bolji rezultati u trgovinskoj razmeni.

„Samo istrajnom ekonomskom politikom, nastavkom reformi i posvećenim radom moći ćemo da zajedno proslavimo i prvu milijardu evra robne razmene“, rekao je Knežević.

Srpske firme su, kako je ocenio, pokazale da mogu da budu konkurentne na tržištu Evropske unije i postižu sve bolje rezultate, što je, prema njegovim rečima, „direktna posledica svih faktora uredjenja privrednog ambijenta na čemu se svakodnevno radi, osluškujući kako domaće, tako i strane privrednike u Srbiji“.
 
Knežević je rekao da će proces privatizacije u Srbiji biti završen u mandatu ove vlade, precizirajući da se u portfelju Ministarstva privrede nalaze 184 preduzeća koja su predmet dalje prodaje.

„Srbija razvija i mogućnosti javno-privatnog partnerstva“, istakao je ministar privrede Srbije.

Poslovnu konferenciju u Parizu, u okviru posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, organizovala je francuska poslovna asocijacija Business France, uz podršku Razvojne agencije Srbije, Francusko-srpske privredne komore i Privredne komore Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.