U trendu

Koka Kola daje veliki doprinos srpskoj privredi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zadovoljstvo otvaranjem Regionalnog centra za sokove kompanije Koka-Kola, koji je, kako je ocenio, najmoderniji pogon u Evropi.

Premijer je zahvalio rukovodstvu Koka-Kole, kompanije koja daje veliki doprinos srpskoj privredi, što taj novootvoreni, najmoderniji centar u Evropi, koji zapošljava 80 ljudi, nije prebačen u Bugarsku.

„Koka-Kola Helenik u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, danas otvoren pogon je najmoderniji pogon, takav ne postoji u Evropi, sličan postoji sao u azijskom delu Rusije, zbog toga smo toliko ponosni“, rekao je premijer i dodao da je Koka-Kola Srbiji toliko važna da nije bilo moguće, kako se na početku fiskalne konsolidacije razmišljalo, da se uvedu akcize na gazirana pića.

Koka-kola nam se odužila i taj sistem godišnje u budžet Srbije uplati sedam miliona evra poreza, dodao je Vučić.

On je naveo da ukupna dodatna vrednost Koka-Kola sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda. 

Vučić je dodao da su osim tih 1.100 radnika u proizvodnju uključeni ljudi koji nabavljaju voće, te da je sve to voće osim narandži i ananasa 60 odsto iz Srbije.

Premijer je dodao da je na vladi Srbije da donosi pozitivne zakone i povuče loše u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta.  

„Uveren sam da Srbija ima dobru budućnost, ali uvek u svemu tome sami moramo da znamo da ona sa neba ne pada, već svi zajedno moramo biti marljiviji i da radimo“, rekao je Vučić. Premijer je na poklon dobio flaše Koka-Kole sa ćiriličnim natpisom i njegovim imenom što je kod njega izazvalo zadovoljstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.