U trendu

Komercijalna banka Podgorica proslavila 25 godina postojanja

PODGORICA – Komercijalna banka AD Podgorica obeležila je 25 godina uspešnog poslovanja u Crnoj Gori, a predsednik Odbora direktora, Vladimir Medan, poručio je na svečanosti održanoj u Podgorici, da se u proteklih četvrt veka, osim po poslovnim rezultatima, banka trudila da bude prepoznata i po „ljudskom licu“.

„To je ono po čemu želimo da budemo drugačiji, da prepoznamo svakog od vas – i mi vas i vi banku. Banka nije ništa drugo do poverenje između nje i klijenata“, rekao je Medan na proslavi upriličenoj za klijente, poslovne partnere i prijatelje banke.

On je dodao da je banka u godini velikog jubileja odlučila da svoje sedište preseli u Podgoricu, naglašavajući da je tokom 2018. godine ostvaren značajan rast, od preko osam odsto, kako aktive tako i depozita, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

„To znači da su odluke koje smo donosili bile prave i da ste vi to prepoznali“, poručio je Medan, podsećajući da ova finansijska institucija ima deset filijala u Crnoj Gori.

Mirko Marojević, glavni izvršni direktor banke, rekao je da Komercijalna banka beleži značajne rezultate u svim aspektima poslovanja i da se svrstava u sam vrh banaka na tržištu Crne Gore po koeficijentu solventnosti, kao glavnom kriterijumu sigurnosti banaka, uz izuzetno dobar koeficijent likvidnosti.

„Naša banka je, kao i ceo bankarski sektor, u svom poslovanju prolazila kroz uspone i padove, od kojih je najveći izazov predstavljala ekonomska kriza, koja je bila veoma zahtevna i za mnogo veće ekonomije od naše, kao i za velike globalne bankarske sisteme. Ipak, polazeći od snažne podrške matične banke u vidu visoke kapitalizovanosti, sa ponosom možemo istaći da se danas svrstavamo u sam vrh na tržištu Crne Gore, a značajno više od proseka bankarskog sektora i dvostruko više od minimalnog iznosa predviđenog zakonom“, istakao je Marojević.

Dodaje i da je pre nekoliko godina započeto sa sveobuhvatnom transformacijom banke koja je podrazumevala zaokret u poslovanju, rešavanje problematičnih plasmana, uz neodložnu modernizaciju servisa, proizvoda i usluga, povećanje efikasnosti, jačanje kadrovskog potencijala, optimizaciju troškova, zatim generisanje rasta baze klijenata u uslovima izražene konkurencije.

Marojević je rekao da je banka ponosna i na društveno odgovorni angažman i istakao da je u tekućoj godini donirala vredan aparat Odeljenju za patologiju KČG, nagradila 26 studenata Ekonomskog fakulteta u Podgorici, omogućila stažiranje za njih šest, a u poslednje dve godine, nakon isteka programa stručnog osposobljavanja, u radnom odnosu zadržala 19 mladih ljudi.

Na kraju, Marojević se zahvalio svim zaposlenima koji su doprineli pomenutim rezultatima, bez čijeg predanog angažmana isti ne bi bili ostvareni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.