U trendu

Komisija za zaštitu konkurencije: Sedište regionalnog foruma bilo bi u Beogradu

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije danas je saopštila da je od velikog značaja što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao inicijativu da bude osnovan Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana, sa sedištem u Beogradu.

Vučić je tokom današnjeg susreta sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem, prihvatio njegov predlog da podrži osnivanje regionalnog tela koje bi se bavilo unapredjenjme zaštite konkurencije.

Reč je o inicijativi EBRD, sa ciljem intenziviranja saradnje tela za zaštitu konkurencije regiona Zapadnog Balkana, pre svega u osmišljavanju i usaglašavanju stavova na nivou predsednika, a u kontekstu razmene znanja i iskustava, navela je Komisija koja treba da bude nosilac aktivnosti osnovanja regionalnog foruma.

Forum bi činila i tela iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije.

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović je istakao da je osnivanje Foruma podržala i Evropska komisija.

Prema njegovoj proceni, intenziviranje saradnje kroz tu inicijativu ojačaće regionalnu kooperaciju i odnose, ali i unaprediti efikasnost u obezbedjenju ravnopravnih uslova na tržištima čitavog Zapadnog Balkana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.