U trendu

Kompanija „Dau Džons“ i Tanjug sklopili ugovor o saradnji

BEOGRAD – Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dau Džons, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti, na komercijalnoj osnovi.

Do saradnje Dau Džonsa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.

Dau Džons je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dau Džons industrijski prosek, koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.

Kompanija poseduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend – dnevni list Volstrit Džornal, a fokusirana je na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje „informacionih alata“ finansijskim kompanijama.

Poseduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dau Džons Njuzvajer, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dau Džons Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.

Dau Džons je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu Njuz Korporacije Ruperta Mardoka.

(Tanjug)

Napišite komentar