U trendu

Kompanija Mineko poziva studente rudarstva da konkurišu za stipendije fondacije Evro za znanje

Britanska kompanija Mineko (Mineco) pozvala je danas najbolje studente četvrte godine rudarskog inženjerstva sa fakulteta u Srbiji da se prijave za dve stipendije koje ta kompanija dodeljuje preko Fondacije „Evro za znanje“.

Ta fondacija je, kako se navodi u saopštenju, raspisala konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2018/19 godinu, od kojih za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija univerziteta u Srbiji, dok će dve stipendije, po želji donatora, kompanije Mineko, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko inženjerstvo.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.  

Uz molbu je, kako se navodi, potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom, dokaze o primanjima roditelja iz poslednja tri meseca, a ukoliko nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja.

Predstavnici kompanije se, kako je navedeno, nadaju da će i ovogodišnji stipendisti biti spremni da se upoznaju sa radom u nekom od najboljih srpskih rudnika i da će „prepoznati priliku da se, kasnije, po završetku studija usavršavaju u Minekovim rudnicima“.

Mineko je sa partnerima u Srbiji vlasnik rudnika olova i cinka kod Gornjeg Milanovca, Rudnika Veliki Majdan i Rudnika Bosil-metal kod Bosilegrada, a u Bosni i Hercegovini većinski vlasnik Rudnika olova i cinka Gross kod Srebrenice, Rudnika Olovo kod Olova, i Rudnika antimona kod Novog Goražda, gde sprovodi istražne radove.

Ta kompanija razvija i projekat u Čelebićima kod Foče, gde su završeni istražni radovi i overen elaborat o rudnim rezervama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike