Koncesije: Pet ponuđača za Aerodrom „Nikola Tesla“

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom „Nikola Tesla“ ušla su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, piše „Politika“.

Reč je o švajcarsko-francuskom konzorcijumu („Merdijam istern Jurop investments“, Aerodrom iz Ciriha i „Efaž“), indijsko-grčkom konzorcijumu („GMR infrastrakcer limitid“ i „Terna“), francuskoj kompaniji „Vinsi erports“, južnokorejsko-tursko-kiparskom konzorcijumu („Incion internešenel erport korporejšn“, „Jitirimlari ve isletme“ i „VTB kapital infrastrakcr“) i kineskom konzorcijumu („Hejna er trevl servis“, HNA i „Čajna nešenel aero tehnolodži“).

Ako se pogleda njihov portfolio stičce se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu, navodi beogradski list.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom „Nikola Tesla“ javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a od srede 21. juna počinje prava trka za izbor koncesionara od kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca odnosno 75 kalendarskih dana.

To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike