U trendu

Kondić: Od junu kreću letovi za NJujork posle 24 godine

Generalni direktor Er Srbija Dane Kondić najavio je da će letovi nacionalne avio-kompanije na liniji Beograd-Njujork, na koje se čeka 23 godine, krenuti od juna 2016. pet puta nedeljno avionom „erbas A330“.

„Nakon što dobijemo odobrenje regulatornih vlasti, uvešćemo direktan let za SAD, koji se u regionu ceka od 1992. godine. Prema planu, letovi za Njujork će se odvijati modernom letelicom “erbas A330“, a u danima vikenda na toj liniji putnicima iz Beograda ćemo ponuditi da lete Er Berlinom, bliskim partnerom Er Srbije“, rekao je Kondić za list srpskog avio-prevoznika „Elevate“.

Otvaranje ove linije, prema njegovim rečima, doprineće da put između SAD i regiona bude mnogo jednostavniji, što je, kako je rekao, takođe pokazatelj rasta Er Srbije na koji ukazuju rezultati iz trećeg kvartala.

„Do kraja septembra ove godine prevezli smo 2,03 miliona putnika, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na isti period 2014“, naveo je Kondić.

Prvi čovek Er Srbije je dodao da rezultati pokazuju da sve više ljudi bira da leti sa srpskim nacionalnim avio-prevoznikom. „Oni se odlučuju za Er Srbiju jer naša kompanija ima pogodnu mrežu linija, savremenu flotu i uslugu koja je odraz iskrenog, toplog sprskog gostoprimstva“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.