U trendu

Konferencija „Dizajn za bolje društvo“ 27.i 28. septembra

BEOGRAD – U Beogradu će u petak i subitu, 27. i 28. septembra, biti održana konferencija „Dizajn za bolje društvo“, koju će otvoriti Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Na konferenciji će tokom dvodnevnih predavanja i radionica biti predstavljena iskustva i primeri uspešnih projekata koji rešavaju globalne izazove u oblasti zdravlja, siromaštva i obrazovanja, a kreirani su po „Design Thinking“ metodologiji, koja postavlja inovaciju, agilnost i inkluzivnost u središte svih aktivnosti, saopšteno je iz PKS.

Tokom prvog dana konferencije, u Dvorani Kulturnog centra, na temu demokratizacije dizajn procesa, oslobađanja kreativnog potencijala, i stvaranja inovativnih kultura i kokreacije na projektima govoriće stručnjaci iz ove oblasti – profesorka DŽejn Lidke sa Univerziteta u Virdžiniji (SAD), Kare Piknold (Frog Desing, Nemačka), Ivar Bjorkman (OpenLab, Švedska) i Mik DŽekson (WildHearts, Velika Britanija).

Drugog dana konferencije, u Ustanovi kulture Stari grad, 50 odabranih polaznika učestvovaće u celodnevnim radionicama na temu „Design Thinking“ metodologije i pronalaženja rešenja koja doprinose „održivim gradovima“.

Konferenciju “Dizajn za bolje društvo” organizuju Udruženje građana „Design Thinkers“ i „o5 transformation design consultancy“ iz Beograda uz podršku Privredne komore Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.