U trendu

Konferencija “Vojvodina u 2019” u Novom Sadu 4. februara

NOVI SAD – Čelni ljudi Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći vojvođanski privrednici okupiće se 4. februara u Novom Sadu na konferenciji „Vojvodina u 2019.“, na kojoj će biti razmatrana pitanja od značaja za razvoj Autonome pokrajine.

Konferenciju, koja će biti održana u Skupštini AP Vojvodine, otvoriće predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, najavljuju organizatori, kompanija „Color Media Communications“ i magazin ”The Economist“.

Rad skupa biće organizovan kroz šest panela, od kojih će se na prvom, pod nazivom „Vojvodina, evropska regija”, između ostalih učesnicima obratiti i ambasadori Rumunije, Slovačke i Hrvatske u Srbiji.

O privredi Vojvodine biće reči na panelu “Money Never Sleeps”, na kojem će govoriti pokrajinski sekretari za privredu i turizam, za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, direktor Razvojne agencije Vojvodine, dok će gradonačelnici Novog Sada, Sombora, Pančeva, Zrenjanina i Kikinde dati “Pogled iz ravnice” na istoimenom panelu.

U okviru konferencije biće održana i radionica na temu „Perspektive energetske stabilnosti u 2019“ na kojoj će govoriti direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Programom su predviđeni i paneli „Green Economy“ o šansama i izazovima održivog razvoja, zatim „Model 4.0: Sport & Busineš“, a konferencija završava rad panelom „Pogled u 2021. i godine iza nje“ o kulturi kao izvoznom proizvodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.