U trendu

Konkurs za najbolju „ideju“ za nastup Srbije u Dubaiju 2020.

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za odabir „ideje“ na osnovu koje će se odrediti tema nastupa Srbije na svetskoj izložbi Ekspo Dubai 2020.
Na konkursu mogu da učestvuju građani ali i firme, a „izjave o temi“ (Theme Statement) mogu se slati do 24. decembra ove godine na adresu resornog ministarstva.

Sve „izjave“, na osnovu kojih će se odrediti i sama tema nastupa Srbije, a koje bude prihvaćene od strane organizatora, biće osnov za izradu Idejnog rešenja Nacionalnog paviljona Srbije i postavke izložbe u njemu na svetskoj izložbi u Dubaiju.

Za prve tri najbolje rangirane „ponude“ predviđena je novčana nagrada i to 250.000 dinara za prvo, 150 hiljada za drugo i 100 hiljada dinara za treće mesto.

Svetska izložba Expo predstavlja najveću međunarodnu izložbu koja se svake pete godine organnizuje širom sveta sa ciljem da zemalje učesnice prikažu svoja najznačnija privredna, kulturna i tehnološka dostignuća.

Ova manifestacija biće organizovana 2020. godine u Dubaiju sa glavnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ i podtemama „Mogućnost, Mobilnost i Održivost“.

Sve zemlje učesnice su u obavezi da organizatoru dostave na odobrenje „Izjavu o temi (Theme Statement)“ koju organizatori razmatraju i odobravaju, kako bi se osigurala usklađenost sa sveobuhvatnom temom izložbe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.