najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kontinental ulaže 17 miliona evra u novu fabriku

Vlada Srbije, Grad Subotica i nemački Kontinental (Continental) potpisali su danas Memorandum o razumevanju za novu investiciju te kompanije u Srbiji od 17 miliona evra i zapošljavanje 500 radnika.

Dokument su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić, generalni direktor Kontinentala za Srbiju Živko Topalović i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Nemački Kontinental posluje u Subotici od 2012. godine gde proizvodi delove za rashladne uređaje u automobilima i zapošljava 650 radnika.

Ugovor o novoj investiciji, kako je rekao Sertić, biće potpisan u narednih 30 dana, a fabrika bi trebalo da bude otvorena u drugoj polovini 2016. godine.

Država će tu investiciju podržati sa tri miliona evra, a lokalna samouprava, odnosno Grad Subotica, opremiće 2,5 hektara zemljišta za izgradnju nove fabrike Kontinentala.
 
Sertić je rekao da je obaveza Kontinentala da u naredne tri godina zaposli novih 500 radnika, a posle toga da u roku od pet godine zapošljava najmanje 1.150 radnika u Srbiji.

Potpredsednik nemačkog Kontinentala, koji je najveći svetski dobavljač autodelova Markus Murk rekao je da je širenje poslovanja te kompanije u Srbiji potvrda da je zadovoljna poslovnim ambijentom u Srbiji i podrškom vlade i lokalne samouprave.

Murk je najavio mogućnost daljih ulaganja Kontinentala u Srbiju, kojoj su, kako je rekao potrebni obrazovani radnici i spremna je da ulaže u njihovu obuku.

Srpski ministar privrede je podsetio da u Srbiji posluje 450 nemačkih kompanija, a neke od njih poput Leonija, Štade, Boša i Simensa, širile su poslovanje u Srbiji.

Komentarišući dolazak nemačkog proizvođača mesa Tenisa, Sertić je rekao da je za dugoročnu i veliku investiciju te kompanije u Srbiji potrebno da se ispune još neki uslovi, kao što je izmena nekih propisa u Srbiji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike