U trendu

Korak dalje: Kinezi prave nevidljivi most

Kinezi su u avgustu predstavili najduži i najveći stakleni most na svetu u planinskom masivu u pokrajini Hunan, ali sada su arhitekte otišle korak dalje. Dizajnirali su „nevidljivi“ most koji je u istoj meri spektakularan i zastrašujući.

Pešački most nalazi se visoko između dva planinska vrha, a njegova izgradnja će koštati više od 4,78 miliona evra. Most će biti izgrađen korišćenjem ogledala od nerđajućeg čelika, a pod će biti napravljen od crnog kamena.

Ideja je da struktura odražava okolinu i daje optičku iluziju, što most čini nepodobnim za one koji se plaše visine. Biće sastavljen od dva sloja.

Za one koji se odluče da koračaju ovim mostom biće omogućeno spavanje u jednom od tri paviljona koji će biti izgrađeni u blizini. Paviljoni će nuditi neverovatan pogled. Na mostu će biti smešten i kafić, pozicioniran na sredini, a u blizini i ekskluzivni VIP apartmani koji omogućavaju gostima da provedu noć sa pogledom na slikoviti krajolik.

Zhangjiajie je već dom najdužeg i najvišeg staklenog mosta na svetu, tako da ovo mesto brzo postaje destinacija za ljubitelje adrenalina, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar