U trendu

Kosovu neprihvatljivo zajedničko balkansko tržište

Kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je za Kosovo neprihvatljiva ideja o zajedničkom tržištu zapadnog Balkana, preneo je RTK.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da odbaci takvu ideju, koja je izneta na nedavnom samitu u Sarajevu i da je tim povodom pozvao ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, kao i ministarke za trgovinu Hikmetu Bajrami i evrointegracije Mimozu Ahmetaj.

„Mi smo razmotrili sve aspekte i ekonomske argumente, kao i političke integracije povezane sa ovom inicijativom, i složili se da takvo tržište nije od interesa za Kosovo i da bi tu ideju trebalo odbaciti, naveo je Mustafa.

Na samitu premijera zapadnog Balkana koji je održan 16. marta u Sarajevu usvojena je zajednička izjava u kojoj su premijeri izrazili opredeljenje za nastavak regionalne saradnje, rad na zajedničkim infrastrukturnim projektima i evropskim integracijama.

Premijeri su izrazili između ostalog i želju da naprave korak napred u stvaranju zajedničkog tržišta zapadnog Balkana koje bi bilo odskočna daska prema jedinstvenom tržištu EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.