Kostić vlasnik trećine aerodroma Portorož

Miodrag Kostić je i zvanično vlasnik skoro trećine Aerodroma Portorož, preko koga se najlakše stiže do njegovog hotela Kempinski Palas, pišu današnje „Večernje novosti“.

Prema podacima slovenačkog poslovnog registra AJPES, hotel Palas Portorož, čiji je vlasnik Kostić, preko švajcarske kompanije Agro holding, kupio je 30,45 odsto Aerodroma Portorož. Taj udeo otkupio je od Fraport Slovenije, kako se danas zove ljubljanski aerodrom.

U Kosićevoj „MK Grupi“ su za „Novosti“ potvrdili da su kupili udeo u vazdušnoj luci Portoroža, ali i da su zainteresovani i za preostali deo.

Takođe su voljni da kupe i Marinu Portorož.

„Zainteresovani smo da od ostalih vlasnika preuzmemo udele u Aerodromu Portorož. Naš cilj je promocija Portoroža kao destinacije najviše kategorije, zato je u našem interesu veći broj letova, kao i to da Marina Portorož radi punim kapacitetom“, kažu u „MK grupi“.

„Novosti“ pišu da Kostić namerava da otkupi i kompleks Kempinski Adrijatik Savudrija na hrvatskoj strani, Piranskog zaliva, a sprema se i da nastavi ulaganja u pet hotela u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike