najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kristin Lagard: MMF ostaje spreman da pruži pomoć Grčkoj

Međunarodni monetarni fond (MMF) nastaviće da prati razvoj situacije u Grčkoj i susednim zemljama i spreman je da pruži podršku u slučaju potrebe, izjavila je danas generalna direktorka MMF-a Kristin Lagard.

Prema njenim rečima, evrozona ostaje u „dobroj poziciji“ i moći će da se suoči s posledicama grčke krize i da održi finansijsku stabilnost u regionu.

„Naredni dani će biti važni… MMF će nastaviti da pažljivo prati situaciju u Grčkoj i susednim zemljama i spreman je da pruži pomoć ako zatreba“, dodala je Kristin Lagard, ne precizirajući o kojoj vrsti pomoći je reč, tehničkoj ili finansijskoj.

Posle najave grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o održavanju referenduma o predlozima kreditora, Evrogrupa je u subotu saopštila da program pomoći neće biti nastavljen posle 30. juna, kada Grčkoj ističe rok za otplatu duga od 1,5 milijardi evra Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Ukoliko Grčka ne nađe novac, to će značiti proglašavanje moratorijum na plaćanja što je uvod u njen izlazak iz zone evra i bankrot.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike